strani Drenov Grič - Lesno Brdo

nedelja, 17. december 2017, 09:09
Dobrodošli na strani Drenov Grič - Lesno Brdo

Misli globalno, sodeluj lokalno.

Dodaj članek  :  Imenik člankov  :  Koledar  :  Ankete  :  Povezave  

Športno društvo Dren

ŠD Dren domuje v športnem parku na Drenovem Griču. Osrednji del tega parka je nogometno igrišce, kjer se igrajo tekme članskega moštva in mladih upov. Ob njem stoji zgradba z garderobami v pritličju in večnamensko dvorano v nadstropju. Med nogometnim igriščem in cesto sta igrišče za mali nogomet in asfaltna košarkarska ploščad, ki je namenjena tudi koncertom in veselicam. Poleg tega se v športnem parku nahajajo še teniško igrišče, stena za samostojno treniranje tenisa, balinišče, ograjeno otroško igrišče in bar.

Spletna stran ŠD Dren


ŠD Dren pripravlja 34. tek po mejah krajevne skupnpsti

 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran 

Vse podatke o teku dobite na spletni strani ŠD .

 
Dodaj komentar
Komentarji (0)

30. tek po mejah KS Drenov Grič - Lesno Brdo

 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran 

Cela zloženka: pdf

 
Dodaj komentar
Komentarji (0)

Kratka zgodovina ŠD DREN

 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran 
Zamisel o športnem društvu se je na Drenovem Griču porodila v 70. letih prejšnjega stoletja. Mladi nadebudneži so že igrali nogomet na »Piškovem snožet«, po pregonu pa na že takrat opuščenem travniku »pr' Rus«. Oprema je bila na začetku prepuščena iznajdljivosti posameznikov. Leta 1974 so se trije mladci celo odločili, da naredijo košarkaško igrišče pred gasilskim domom, toda iz tega razen malega posega v »Birtov pruh« ni bilo nič. Kmalu pa se je našla veliko boljša »nikogaršnja« lokacija, splošno ljudsko premoženje med bivšo železniško progo Ljubljana–Vrhnika in novonastalimi gradnjami ob t. i. Gasilski ulici. Treba je bilo le še »skupaj zorati graben«, pa je nastalo igrišče za nekaj več kot mali nogomet. Tudi večni nasprotniki vsega okroglega so se pričeli umirjati. K temu je največ pripomogla neverjetna pozitivna energija našega krajana Mirka Grudna st. Kadarkoli so tekmovali „drenovci“ in »veliki« nasprotniki (Bevke, Log, Dragomer, Podlipa, Stara Vrhnika ...), se je pojavil g. Gruden v svetlo rjavi obleki s kravato in zaradi tega dobil naziv »tehnični direktor«. Prve drese TIP-TOP (rumeno-modre barve) je nogometašem priskrbel prav »tehnični«.

Kmalu je bilo treba dejavnost legalizirati in zakonsko opredeliti. Tako so bila 10. junija 1981 na podlagi sklepa o ustanovitvi športnega društva pod okriljem takratne mladinske organizacije (ZSMS) sprejeta prva pravila društva. Že 15. julija istega leta je Oddelek za notranje zadeve občine Vrhnika izdal registracijsko odločbo za novonastalo društvo s pomenljivim imenom (ki spominja na star slovenski rek „zdrav kot dren“) „Športno društvo DREN Drenov Grič–Lesno Brdo“. S tem je društvo zaživelo tudi formalno. Ustanovljene so bile sekcije za posamezne športe (nogomet, košarka, alpsko smučanje, kolesarstvo, šah, balinanje, planinski izleti, namizni tenis in tenis). Že na drugi letni skupščini društva se je oblikoval gradbeni odbor, ki je skrbel za gradnjo športnih površin in objektov. Vedno več se je razmišljalo tudi o klubskem prostoru. Po uspešni priglasitvi del pri občinskih upravnih organih so dela stekla in kmalu je bil zgrajen nov društveni objekt. S prevzemom organizacije praznovanja tedanjega občinskega praznika je leta 1982 društvo od občine za ta namen dobilo finančno pomoč. S pomočjo teh sredstev je bila poleg zgradbe zgrajena asfaltna ploščad. Da pa ne bi ostalo pri goli ploščadi, je takratna telesno-kulturna skupnost prispevala še konstrukcije s koši in par rokometnih golov. Na asfaltni ploščadi sta tako nastali igrišči za košarko in mali nogomet. Športni park je bil svečano odprt 9. maja 1984.
 
Beri dalje (313 besed) Dodaj komentar
Komentarji (0)

DRENING, 30 let ŠD Dren

 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran 

Letos ŠD Dren praznuje 30-letnico, frizerski salon Mitrilas pa je dal pobudo za krajevni dan zabave, zato v soboto, 18. junija 2011, v športnem parku na Drenovem Griču pripravljamo športno-zabavni dan, kakršnega v našem kraju še ni bilo. Namen celotne prireditve je zbrati sredstva za izgradnjo garderob in sanitarij, ki jih naš športni park nujno potrebuje.

Čez dan bodo potekale športne tekme (nogomet, balinanje, tenis) in družabne športne igre, ki jih bo spremljalo zabavno dogajanje (otroška igrala, ustvarjalne in lepotilne delavnice, žongliranje ...), temu pa bo sledil večerni pop koncert, na katerem nas bodo zabavali Deja Vu Internacional Band, Manca Špik, Nina Pušlar, April, Saša Lendero, Azalea in še kdo.

Vse zainteresirane najlepše vabimo, da po svojih močeh pomagate - s sredstvi, delom, idejami ... Le s skupnimi močmi bomo lahko izvedli nekaj, kar bomo še dolgo pomnili. Dela je veliko, časa za izvedbo pa le še malo, zato se nam čim prej javite. Potrebujemo pomoč pri organizaciji, iskanju donatorjev/sponzorjev, pri urejanju prostora in strežbi na dan dogodka in še marsikaj.
Stopite do koga iz športnega društva ali pa se oglasite v Baru DREN, kjer vam bodo dali nadaljne informacije.

Za več podatkov in razpored dogajanja pojdite na spletno stran ŠD Dren ali si poglejte prireditveno zgibanko.

 
Dodaj komentar
Komentarji (0)

OBVESTILO

 Pošlji članek prijatelju po e-pošti Za tisk prijazna stran 
V NEDELJO, 2. 5. 2010, BO ZARADI PRIREDITVE "TEK PO MEJAH KS"
V ČASU OD 10.00 DO 13.00 NA SLEDEČIH ODSEKIH KATEGORIZIRANIH CEST

JP – 966783 ; parc. št. 1908/4, parc. št. 1908/5
JP – 966809 ; parc. št. 1832/5,
LC – 468072 ; parc. št. 1854/1,

VELJALA ZAČASNA PROMETNA UREDITEV.

OO ŠD DREN


 
Dodaj komentar
Komentarji (0)
 Copyright © 2017 strani Drenov Grič - Lesno Brdo
 Vsa naša koda pripada vam.
Gnano z AG@PE 
Spletna stran generirana v 0,22 sekundah