strani Drenov Grič - Lesno Brdo

nedelja, 17. december 2017, 09:06
Dobrodošli na strani Drenov Grič - Lesno Brdo

Misli globalno, sodeluj lokalno.

Dodaj članek  :  Imenik člankov  :  Koledar  :  Ankete  :  Povezave  

Šola na Drenovem Griču

Lani smo praznovali velik jubilej – 100 let šolstva v našem kraju. Leta 1909 so namreč na Drenovem Griču ustanovili enorazrednico. Od takrat naša šola nepretrgoma predaja znanje mladim rodovom in je kot ena najpomembnejših ustanov tesno prepletena z dogajanjem v kraju in tako pomembno prispeva k vsakdanjemu utripu življenja domačinov. Šolarji pod predanim vodstvom dejavno in ustvarjalno sodelujejo pri kulturnih in drugih dogodkih – s svojimi izdelki popestrijo prostore, kjer se kaj dogaja, nastopajo na prireditvah, radi zapojejo na koncertih lokalnega pevskega zbora, vedno se pridružijo tudi tradicionalni pomladni čistilni akciji.

Od ustanovitve do leta 1981 je drenovška šola delovala v okviru vrhniške osnovne šole, potem je do 2001. spadala pod OŠ Log-Dragomer, od leta 2002 dalje pa je spet podružnica OŠ Ivana Cankarja Vrhnika.

V vsem tem času so šolski prostori zamenjali tri lokacije: prva tri leta so se otroci šolali "pr Štefan" – v hiši zraven gostilne Stara šranga, 1912. pa je bila ob Tržaški cesti zgrajena Ljudska šola, ki je svojemu namenu služila vse do leta 1991, ko se je pouk preselil v obnovljeno in razširjeno večnamensko zgradbo gasilskega doma sredi vasi.


To je naslovnica publikacije, ki je izšla ob 100-letnici šole.
Kliknite nanjo in si jo poglejte.

poglej publikacijo

Kdor je še nima, pa bi jo rad imel v tiskani obliki,
lahko (brezplačen) izvod dobi v šoli.


 Copyright © 2017 strani Drenov Grič - Lesno Brdo
 Vsa naša koda pripada vam.
Gnano z AG@PE 
Spletna stran generirana v 0,53 sekundah